JULAFTON

Nu har vi kollat på Kalle Anka och delat ut presenter hemma.

Jag fick: Hela sesången NYA avsnitt av Greys ! (Som inte kommit ut, stolt), spiderman filmen (WIIEHO), rött te+tehållare+chai sirap, pengar och Bounce biljetter :) Snart ska vi börja åka till kära moster och fira ännu mer jul.

GOD JUL ALLESAMMANS :)


VILL HA + en lista

VILL HA 3 SAKEEER NU!!


1: Palestina sjal, fast brun= snyggt.
2: Reströds
3: Björn Borg trosor

Dagens låt:
 Realese me today
Dagens dusch: snart
Dagens frisyr: Bulle
Dagens smink: Inget, kanske lite mascara senare
Dagens händelse: Karro blev nedbrottad
Dagens planer: Juuul maaat med family
Dagens vill ha: de 3 sakerna över
Dagens saknad: snö!
Dagens drog: Chatten
Dagens tråkigaste: Kalla fötter
Dagens finaste: Min julkula och min fina dator
Dagens måste: Tofflorna
Dagens dricka: Tråk-vatten
Dagens köp: inget faktiskt 
Dagens mat: Olivbröd från "gateu" med stekt ägg och tomater och julmat snart
Dagens sjuka: snuva
Dagens kärlek: Lillen 2, såklart
Dagens mående: Kissnödig, allmänt glad :)
Dagens Kommentar: "Oj nu kommer det kiss"

Lördag



Nu har jag pyntat mitt rum, men den här julkulan är endå den bästa :)

Igår så sov jag hos Karolina, vi var tvungna att åka fram och tillbaka hela tiden för vi hade ingen nykel men till slut kom vi hem. Siri hade tagit med sig en film, "Employied of the month". Den är jätte bra, haha. Värd att se verkligen!
Avensjuk på Karro som ska åka till thailand, men kommer sakna henne. Fick en julklapp av Siri igår, den där moussen jag skrev om förut. Tack <3 Ikväll ska vi äta julmat WIEHO

pusshej


Torsdag

Skolavslutning idag och det var nice, jag och emelie sjöng med på alla låtar (a). Jag fick min "julklapp" av emelie idag, och det var 2 kr. WIIIEHO! :D Tack Emelie! Efter skolavlutningen åkte jag till stan för att träffa mamma, vi åkte till pärlshopen för att köpa röda päääärlor för att göra likadana örhängen Leila har på sig i sitt program. Jag gjorde två stycken, men jag ska göra om dom till julen. Ikväll ska jag sova hos Karolinis och imorgon ska vi gå upp extra tidigt! (ush)



1:a bilden: Tyckte den såg fin ut och det såg ut som mina pärlor :)
2:a bilden: Emelieeee
3:dje bilden: S.A.M.D
4:e bilden : Kramgoa freja

Tack och hej, nu ska jag till Nacka Sporthall ^^

JUUUL

5 dagar kvar til juuuulen och jag har köpt lite julklappar idag, hoppas personerna blir glada :) Hade krig med några 7:or idag med minttabletter vi fått av skolan och jag fick tabeltterna över allt. (hade tillochmed en minttablett i håret efter skolan) Åkte in till stan med Ruccula och Karfo idag och sprang runt, de tröttnade på mig efter ett tag eftersom jag var tvungen att gå i varje skoaffär som jag såg för att hitta de perfekta skorna jag letar efter. Åkte hem och möttes ännu en gång av otrevliga tanter på bussen som tränger sig(!), råkade säga äckel till en tant eftersom hon var så himlans tjurig.

Nu sitter jag och dricker Chai-te med mjölk och tänker på lovet, julen och snön. Måste bara säga att Chai-te och Chai-latte är det godaste som finns!
 
 Min och Karros lyckade hemma lagade Chai-latte haha

Min jul ser ut så här (tror jag):
Jag har lagat god julfrukost och vi äter, kanske ger lite julklappar.
Julmysa, ringa till kompisar och önska god jul, chatta och kanske träffa Kim.
Kanske gå på mässan?
Åka hem till moster i staden och hela svenska släkten kommer dit, jag får julklappar, vi äter julmiddag, lyssnar på musik och sen åker vi hem, mätta och belåtna.
Får se om  jag ser på Kalle Anka i år, tröttnat lite....

Musikvideo - Cascada



Inte min typ av musik, men den ger minnen. För mycket minnen

Tisdaag

Allt är lungt i skolan och vi slutar på torsdag(!) och på FREEEEDDAAAAG så ska jag till Siri´s skola och lyssna när hon sjunger. Trodde jag skulle jobba under lovet men det blev tydligen inte så. Måste köpa de sista julklapparna snart iallafall. Jag har önskat mig en klippning och typ en jacka, har ingen aning om vad jag får. Känner mig lite sjuk just nu och det passar verkligen inte, saknar sommaren och veckan på Öland.

Puss

Lördag

Karro och Siri är knäppa, lite bilder dåra :) <3


SNYYYYGG

Idag har jag och Richard haft vårt jympa pass!! Det gick bra och vi fick det betyg vi hade hoppats på. Åkte in till mammsen sen och köpte en julklapp till moster. Ikväll ska jag med Emelie till gården I think.
Puss

image64image65

Vill bara säga att "Karl" från Love Actully är snygg!

Ett litet till inlägg

Sitter här med hemma gjord hårinpackning och har precis tvättat bort min hemma gjorda ansiktsmask.
Ska dela med mig av dom.

Hårinpackning:
Torrt och slitet?
Blöt och handdukstorka håret, ta 1-2 matskedar olivolja och blanda med några droppar etersik olja (som går att köpa i hälsokostaffärer och skönhetsaffärer). Arbeta in blandningen i håret och täck sen håret med en platspåse eller handduk. Låt verka i 20 min och shamponera sedan håret med shampoo och skölj noga.

Slitna toppar?
Blanda en äggula, 1 tsk olivolja och 2 msk varmt vatten, rör om och häll i håret men om du tycker det är svårt att få bort olivoljan från hårbotten ta mest i topparna. Låt verka i 10 min, det stelnar lite med skölj ur och tvätta sen med schampo.

Ansiktsmask:
Rengöringsmask
Blanda 2 msk havregryn, 6 msk naturell yoghurt, 2 msk citronsaft och 2 tsk olivolja i en skål. Gnid in massan i ansiktet och massera in det i unjefär 5 min. Låt verka i 2 min, skölj med varmt vatten.

Lugnande ansiktsmask
Vispa ihop 1 msk naturell yoghuert med 1 äggvita och 1/2 tsk honung så du får en mjuk kräm. Massera in i ansiktet och låt verka i 10 min. Skölj av med ljummet vatten.

image63


Jag har själv prövat Rengöringsmasken och 1:a hårinpackningen. Bra resultat? Ja!

Fakta: Boken "Tjejer i köket"

Dagens slut

Sitter hemma, richard har precis gått och vi är typ klara med vårat jympa pass vi ska hålla imorgon för 8e1. Det var faktiskt en rätt härlig känsla att vara Lucia och alla i vårt tåg var jätte duktiga. Vi åkte och badade sen med E-laget och nu är jag trött. Vet inte vad som händer i helgen, kanske ska shoppa lite julklappar eller gå på en julfest med Siri. Åt mina första riktiga jul pepparkakor idag och nu är det snart jul, fattar bara snön(!?)


Ska kolla på Despreat housewifes nu, tjing och glad lucia eller vad man säger :)


LUCIA!

sitter i musiksalen och lyssnar på alla som sjunger Gläns över sjö och strand, spelar piano och spelar gitarr. Vi har precis haft vårt första tåg och det var läskigt haha, ush
aja måste gå puss . <3

Glögg med karro

Sitter med Karro och dricker glögg efter att ha nästan bränt ner huset (lite överdrivet).. Men det är gott med glögg, längtar till jul :)

Lördag

Richard kommer snart och vi ska fixa lite med musiken till gjympa passet, sen ska jag och Karolinis till stan. Jag vill kolla på Monki om dom har någon snygg kofta, då ska jag köpa den ! Köpte en till julklapp igår, till Sofhia. Hon kommer säkert bli glad för den.

För alla yoghurt älskare (speciellt Edina www.escadas.blogg.se) har jag hittat den bästa smaken av alla yoghurtar. Nämligen "Yoggi äpple/vanilj/kanel", den är så god och passar bra till mysiga jul morgornar
image62

Lägger in lite bilder från spexfotot senare, puss hej

Lockigt styling tips

Jag har lockit hår, men jag stör mig faktiskt på att det inte finns någon volym och att lockarna inte ser bra ut. Kollade runt lite på Sunsilks hemsida och hittade ett stylingtips som är värt att testa.

Steg 1
Applicera en boll Sunsilk Curls Mousse, stor som en clementin, på handdukstorkat hår. Använd fingrarna och se till att fördela jämnt i hela håret, från rot till topp.

Steg 2
Med huvudet upp och ned, skaka lockarna med dina händer så att dina självlockar tar form. Ett annat knep för att separera lockarna ännu mer är att snurra sektioner av håret runt fingrarna.

Steg 3
Använd en tratt när du fönar håret (en varsam metod som inte förstör dina lockar). Om du inte har en tratt så använd lägsta effekten på hårfönen, placera den under håret, och blås genom dina fingrar. Lyft håret försiktigt så att lockarna får "andas". Bästa metoden för att bevara lockarna!

Steg 4
Ett annat sätt är att krama lockarna försiktigt med fingrarna medan du fönar håret. Använd samma teknik som när du skrynklar ihop ett papper.

Steg 5
Dina lockar blir spänstiga och mer separerade.

image61

Köpa? JA!

Hallelujha


Natt till lördag

ush och fy och blä. Vad ska jag ta mig till?

Bild

image59

Torsdag

Ja, har precis klarat av alla uppgifter för hela veckan! Sista veckorna(?) innan vi slutar och jag hoppas verkligen att jag ska jobba i mellan dagarna på Kofi. Tjäna lite extra pengar och träffa alla roliga männsikor igen. Jag tror jag har koll på hela önskelistan nu, men det är lika mycket som dom andra jularna.

Läste några gamla önskelistor som mamma har sparat, dom är från julen 2001- julen 2002:
  -Små glas-djur (vad skulle jag med dom till?)
- Papper till filofax (visste jag ens vad ett filofax var?)
- Gossedjur (självklart gossedjur!)
- Smink (redan då?)
- Radio styrd bil ( Inget minne av att jag verkligen, verkligen ville ha en radio styrd bil)
- Laser lampa (haha)
-
Gardiner med kossamu tyg (aha :P )

och så hade jag skrivit längst ner "P.S jag blir glad över det jag får"

Alltid roligt med gamla grejjer!

Tjing<3

:)


Tisdag

Jag klarade av de flesta läxor idag iallafall, jag och richard gick till friskis och fixade musik till träningspasset så det är halvt avklarat. I helgen ska jag nog ta det lungt igen och försöka att sova lite mer, men på lördag ska jag på bio :) GULDKOMPASSEN, med nicole kidman. Längtar tills lördag!

image57

Ska se Despreat housewifes nu, lägger in en jätte bra musik-video imorgon
Tjing <3

pics



Betydelsefulla

Måndag

3 prov, 1 svenska text, motionspasset, Luciaträning, Läsa ut engelska bok, So. Kan det bli en jobbigare vecka?




Jullista

Snodde listan från www.Zettan.blogg.se

1. Advent, något speciellt med det?
Njea, Lussebullar :D
2. Julkakor/godis som du bara måste ha för att inte börja lipa?
Pepparkakor helt klart, vem kan leva utan dom?
3. När bakar ni pepparkakor?
Vi köper (a)
4. Lussebullarna då?
Runt sista veckan innan jul hade jag tänkt mig att jag skulle baka
5. Innehåller de saffran?
Och tusentals russin
6. Kan du texten till sankta lucia?
Bara "Sankta Lucia, ge mig en tia"
7. När dekoreras huset? (inte advetsljusstakarna nu!)
Lite då och då, men oftast kvällen innan jul
8. När kommer granen innanför tröskeln?
Oftast 2-3 dagar innan julafton
9. Plast eller riktig?
Alltid haft plast, förutom förra året. I år vet jag inte
10. Vilket datum är du helt klar med julklappshandeln?
23 eller 24 dec. Men idag köpte jag en julklapp iallafall
11. Vad är roiligast, att ge eller att få?
Att ge, men bara om dom blir glada.
12. När det nu har blivit julafton så har du väl följt julkalendern riktigt?
Nej, bara förra året och de flesta åren innan.
13. Någon konstig jultradition?
Nej, kanske.
14. Var firas julen vanligtvis?
Hemma, moster och i Närke
15. Vem firar du med?
I år: Mamma, Bernth, Sofhia, Tobias, Christoffer, Agata&Kim, Morfar kanske, Mormor&Koit kanske.
16. Vad på TV får absolut inte missas?
Ingen aning, Kalle anka antar jag
17. Om jag säger jultomtens verkstad, vad säger du då?
Tomtenissar med leksaker i händerna.
18. Nämn tre saker som absolut måste finnas på julbordet?
Sallad, Ris á la malta och köttbullar.
19. Nämn tre saker som du genast dissar på julbordet?
Potatis, Sill och prinskorv
20. Mandel i gröten eller?
Nej, apelsin.
21. Vid vilken tid sker julklappsutdelningen?
I år: på morgonen och kanske lite på kvällen
22. Vilken låt måste absolut spelas för att din jul inte ska vara förstörd?
"All I want for christmas"
23. Om du får en tröja som är grymt ful, nämner du det då?
Njea, burkar inte hända så mycket
24. Till sist, tror du på tomten?
Nej, bara tomtenissar


Min Önskelista hittills :
Webbkamera
Spiderman filmen ( sååååå bra)

Första advent

Åt lussebulle till frukost, (det är trots allt första advent idag) åkte iväg till konfan vid 10, det var sista gången för terminen och snart åker konfan iväg på Sprotlovet i en vecka , Hänt i helgen? Har jag inte hunnit vila sådär mycket som jag hade velat men men... Köpte min efterlängtade dator, fått mammas tillåtelse att ta hål i läppen och han har snackat med mig, Kan det bli bättre? Ikväll ska jag och Joosse på Ki-boxning, får se hur det går för mig.

Tudeliuuu :)

RSS 2.0